Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Πολέμα


Πάντα  οι εκλογές  ήταν δύσκολες , αλλά αυτές οι κοντινές της Κυριακής, ματώνουν. Βρεθήκαμε ξαφνικά- και ας μην είναι ξαφνικά- πιο πέρα από τον θυμό πιο πέρα από την οδύνη. Στην αλλοτρίωση, στην άλωση κάθε αρχής, κάθε δικαιώματος, κάθε ανθρώπινης αξίας.
Είμαστε Έλληνες. Λίγο ιδιόρρυθμη ράτσα, ατίθασοι, καβγατζήδες, νάρκισσοι αλλά  και  χαρισματικοί.. Φιλότιμοι, εφευρετικοί, γενναίοι. Περήφανοι για την ράτσα μας για την  Πατρίδα μας.   Πιστοί  στο ΧΡΕΟΣ μας. Έτσι λακωνικά όπως το διατύπωσε  Ν.Καζαντζάκης: Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους πρόγονους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.( Ασκητική. Β΄Ράτσα.).Η  γενιά – το παρόν-  ήταν  συνεκτικός κρίκος, με το παρελθόν και το μέλλον. Υπήρχε συνέχεια,  υπήρχε ιστορική μνήμη, προοπτική, Εθνικά όνειρα. Ήταν πολλοί οι τρόποι που ο Έλληνας ‘εχτελούσε’  την ‘θητεία’ του στη ράτσα, ακόμα και από την ξενιτιά.

Ήταν  και οι εκλογές μέρος, η μάλλον τρόπος ανταπόκρισης στο μεγάλο και ιερό χρέος. Σύμβαση τιμής- του υποψήφιου για εκλογή, αλλά και του εκλέκτορα – προς την ‘ράτσα’. Την κοινωνική  μας ομάδα που ξεκινά από την οικογένεια για να γίνει λαός, μακρινή συγγένεια, αδελφός πατριώτης. Λογικά οι εκλογές θα έπρεπε να ήταν   γιορτή αδελφοσύνης, ένα πανήγυρη επιλογής του καλλίτερου για το καλλίτερο. Ίσως ήταν έτσι  κάποτε, έστω για λίγο.
Μετά μπήκαν οι μεγάλες σκοπιμότητες, οι μυστικές συμφωνίες. Οι πολιτικοί ξεχώρισαν από τον λαό. Αυτοπροσδιορίσθηκαν άνακτες. Απευθύνονται στον  ελληνικό λαό σαν ο Ελληνικός λαός, να είναι  οι  κατώτερες κοινωνικές τάξεις … ……
Μη το ξεχνάμε  η  αρχαία Ελληνική λέξη: Λαός έχει την πολυσημία της. ( Το σύνολο των κατοίκων μιας χώρας της Ελλάδας στην συγκεκριμένη περίπτωση. Το έθνος η την  φυλή, την ράτσα. Το πλήθος η σύναξη των ανθρώπων. Το πολύ πλήθος ,τον κόσμο μεταφραζόμενο σε ψηφοφόρους Τις   κατώτερες κοινωνικές τάξεις.) Το γνωρίζουν οι προπετείς πολικοί μας;
Αλλά οι πολιτικοί δεν είναι που πρέπει  να μας απασχολούν πια. Ανδρείκελα είναι. Αναπαράγονται πανομοιότυπα με τους προηγούμενους. Δεν μπορούν να φέρουν τίποτα καινούργιο. Καμιά λύση.  Δέσμιοι των ψηφοφόρων των, δεν εκλέγονται πραγματικά, παίρνουν τον βουλευτικό  η υπουργικό τίτλο μετά από συναλλαγή, προεξόφληση και δέσμευση. Και εξυπακούεται οι εκλογές δεν καθορίζονται  από τον μέσο έντιμο ψηφοφόρο.  Όχι,  οι καλοπροαίρετοι,  ευταξικοί και ηθικοί πολίτες, που προβληματίζονται ως την τελευταία στιγμή τι να ψηφίσουν, στα όρια της κατάθλιψης ‘ Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!’δεν είναι εκείνοι που επηρεάζουν το αποτέλεσμα.
Είναι οι άλλοι  ψηφοφόροι, οι  καλά δικτυωμένοι μικρο η μεγαλοκοματάρχες που εκ των προτέρων έχουν εξασφαλίσει τα αργύρια των. Εν τη παλάμη και ούτω βοήσομε……. Έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές….
Ο ψηφοφόρος κομματάρχης  μοιάζει να είναι ένας μεταλλαγμένος ηθικά Έλληνας. Έχεε χάσει τα  χαρακτηριστικά της ράτσας . Το φιλότιμο , τον λόγο τιμής, την γενναιότητα, την περηφάνια. Το  πρόσωπο  του είναι μια ανάκλαση σε ποταμίσιο νερό που όλο αλλάζει και χάνεται στην ροή. Δύσκολα αναγνωρίζεται, δεν έχει  το σημάδι του Κάιν στο μέτωπο και ας σκοτώνει χιλιάδες φορές τα αδέλφια του. Είναι δίπλα μας, ίσως και φίλος μας. Τόσο πολύ φαίνεται να έχει απλωθεί η διαφθορά και εμείς δεν αντέχουμε να το δούμε. Η διαφθορά δεν ξεκινά πάντα από ψηλά. Συνήθως  ξεκινά από την βάση. Εκεί   στεριώνουν τα  θεμέλια για τις μεγαλύτερες απάτες και κοινωνικές αδικίες. Το γνωστό σκάνδαλο του πολιτικού πρώην Υπουργού, προφανώς  είναι   μεγέθυνση , πολλών- πάρα πολλών άλλων μικρότερων σκανδάλων. Η απάτη είναι πάντα απάτη ανεξάρτητα μεγέθους, και το ίδιο ισχύει και για τον απατεώνα.
Ο ψηφοφόρος κομματάρχης, είναι απατεώνας, μάστορας της διαφθοράς,  ‘εξειδικευμένος’ στον δικό του τομέα. Αυτός είναι η μολυσμένη πληγή στην καρδιά της Πατρίδας μας. Αυτός διαλέγει τους πολιτικούς και αυτός κινεί τα νήματα στην διακυβέρνηση της χώρας.  Ότι γίνει θα πρέπει να τον ευνοεί…….και αυτό που τον ευνοεί καταστρέφει κάθε έννοια ‘ Κράτους δικαίου’.
Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να εντοπισθεί, να ταυτοποιειθεί να απομονωθεί να αδρανοποιηθεί. Σαν την αγριάδα που καταστρέφει τον έφορο κήπο.
Μη ξεχνάμε είναι άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Μπορεί να ζει στην Αθήνα αλλά κινείται στην επαρχία και έχει επιρροή σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων συνήθως φτωχού μορφωτικού επιπέδου. Όχι πως ο ίδιος είναι μορφωμένος. Διαβάζει εφημερίδα και υπότιτλους της T.V. Είναι ο Έλληνας που έχει πλουτίσει δυσανάλογα πολύ με αυτά που δικαιολογεί η δουλειά τους-αν εργάζονται- η έστω η περιουσία των γονέων του. ‘Αξιοπρεπής’ οικογενειάρχης  δηλώνει  εισοδηματίας. Έχει συνήθως δύο κομματάρχες και δύο βουλευτές. Τον ένα στον δικό του τόπο καταγωγής,  τον άλλον στον τόπο καταγωγής της γυναίκας του. Διπλές διασυνδέσεις…….. Σοβαρές δουλειές….
Σοβαροφανής ο ίδιος με την κλασσική σύζυγο δίπλα του, νεάζουσα, -αγράμματη φυσικά- αλλά φορτωμένη  κοσμήματα, στιλιστικό Kitsch, επιβεβαιωτικό της συγκεκριμένης νοοτροπίας. Της  πλήρους αήθειας.  Απατεώνες; Βέβαια και μάλιστα χωρίς κόπο και ρίσκο. Μπορεί να ανήκει στην η κατηγορία των κληρονόμων.. Αυτοί αποκτούν  την περιουσία από την κληρονομιά μοναχικών μακρινών συγγενών κάπου από την  Αμερική η την Αυστραλίας……….. Ύστερα κάτι περίεργες αγορές πάλι από μοναχικούς ανθρώπους σε προθανάτια φάση ζωής και η περιουσία μεγαλώνει και μεγαλώνει. Έχουν παντού τους κατάλληλους ανθρώπους, δικηγόρους συμβολαιογράφου και φυσικά κυρίως αυτούς τους πολιτικούς που υποστηρίζουν/ εξαγοράζουν.
Διαφέρουν σε κάτι από τον πρώην Υπουργό; Κάνουν λιγότερο κακό; ΟΧΙ.
Δίπλα μας είναι ας κάνουμε κάτι. Τουλάχιστον ας τους δείξουμε πως ξέρουμε τις σκοτεινές διαδρομές των. Μη λέμε δεν μας αφορούν. Είναι λάθος. Ο δικός τους Βαρβαρισμός καταστρέφει τα Ιερά και Οσία της ‘ράτσας’ μας, τον Πολιτισμό και το μέλλον των γενεών που είναι να έρθουν. Χρειάζεται τίποτα χειρότερο;
Ας το παλέψουμε με όποιο τρόπο μπορεί ο κάθε ένας. Και ας έχουμε στο μυαλό μας τον Ν.Καζαντζάκη:Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα.’

Κλεοπάτρα Περισσάκη




2 σχόλια: